Soorten tuinen

Tuinontwerpen in regio West-Friesland

Kiest u voor een tuin met een vijver, of een tuin met een strak terras? Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, Hovenier Jos Vriend denkt met u mee. We hebben al veel verschillende tuinen aangelegd en vertalen uw wensen dan ook naadloos in een prachtige tuin.

Formele tuinen

Een formele tuin kenmerkt zich door herhaling van vormen, symmetrie en orde. De tuin is opgedeeld in duidelijke vlakken. We creëren orde en rust door grote groepen vaste planten en een groenblijvende basis, zoals hagen en leibomen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Strakke tuinen

Een strakke, minimalistische tuin hoeft echt niet saai te zijn! Door grote elementen te gebruiken en lijnen door te laten lopen ontstaat een strak, symmetrisch geheel. Kies als beplanting voor wintergroene soorten die weinig onderhoud nodig hebben, zoals bamboe, siergrassen en buxussen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Organische tuinen

Bij het aanleggen van een organische tuin houden we rekening met het milieu en de dieren. Kies voor planten die vlinders aantrekken, maak een plekje voor vogels en plant inheemse grassoorten en platen bij elkaar. Zo ontstaat er een natuurlijke balans en hoeft u de tuin bijna niet meer te onderhouden!

MAAK EEN AFSPRAAK

Daktuinen

Groene daken zijn een belangrijke tegenhanger van de verstening van ons leefmilieu. Daarnaast zorgt de groene laag voor een betere hemelwaterafvoer, isolatie en geluiddemping.Helemaal in steden, waar weinig ruimte is voor een tuin, is een groene daktuin een prachtig element. Goed voor de biodiversiteit en goed voor de mens: een dak vol leven met vlinders en bijen is toch mooier dan de standaard zwarte dakbedekking?De mogelijkheden van een daktuin of dakterras hangen af van de belastbaarheid van het dak. Weten wat de mogelijkheden voor uw dak zijn?

MAAK EEN AFSPRAAK

Tuinverlichting

Verlichting is een belangrijk element in de tuin. U wilt natuurlijk de hele dag én avond genieten van uw tuin. Met verlichting staat de tuin er ook in het donker prachtig bij.Verlichting kunnen we indelen in twee groepen: visueel aantrekkelijke armaturen en functioneel licht. Al bij het ontwerpen van de tuin denken we na over een lichtplan. Visueel aantrekkelijke armaturen met een lage wattage mag opvallen in de tuin. We brengen ledverlichting aan in de bestrating om een looppad te verlichten, of plaatsen warm licht in pergola’s.Meer weten over verlichting in uw tuin?

MAAK EEN AFSPRAAK

Zwemvijvers

Een zwemvijver is een natuurlijk alternatief voor een zwembad. In de zomer is het water aangenaam om in te zwemmen en de rest van het jaar geniet u van een mooie vijver. We plaatsen een natuurlijk filter in de vijver om te zorgen dat het water schoon blijft. Dat is een filter van waterplanten en lavastenen. Het filtergedeelte is apart aangelegd aan de rand van de zwemvijver, zodat u tijdens het zwemmen niet verstrengeld raakt in de planten. Doordat dit filtergedeelte een dichte begroeiing heeft, ziet u na een tijdje niet eens meer dat het om een stukje vijver gaat, maar oogt het als een border. Kijk op Gardenswimm voor de mogelijke toepassingen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Koi-vijvers

Japanse Koi-karpers zijn sterke vissen en een prachtige toevoeging aan uw vijver. Om van uw vijver een gezonde leefomgeving voor de vissen te maken, zijn een aantal onderdelen heel belangrijk. De vissen moeten genoeg ruimte hebben, zowel in oppervlakte als diepte van de vijver. Daarnaast is een goed filter en de juiste beplanting nodig om de vissen tevreden te houden. Wilt u genieten van deze prachtvissen in uw tuin? Laat uw Koi-vijver aanleggen door Jos Vriend Tuinen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Kunstgras

Altijd een mooi gazon? Dag in dag uit? Het hele jaar door? Dan is kunstgras echt iets voor U. Wij leveren kunstgras van kunstgrasboer.nl en zijn de Dealer voor Noord Holland. Op de website van kunstgrasboer.nl ziet u alle te leveren soorten kunstgras en de daarbij behorende materialen. Wilt U een gesprek en een voorbeeld zien van het kunstgras? Neem dan contact met ons op. Wilt u genieten van kunstgras in uw tuin? Laat uw kunstgras aanleggen door Jos Vriend Tuinen.

MAAK EEN AFSPRAAK